Κατάληψη τέλος Τις ζημιές πληρώνουν οι μαθητές!

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Κατάληψη τέλος.

Τις ζημιές πληρώνουν οι μαθητές!

Η κατάληψη του ΓΕΛ Νέου Ψυχικού που ξεκίνησε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έληξε μία εβδομάδα μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας πίσω υλικές ζημιές που αφορούσαν τα θρανία, τις τουαλέτες, τους τοίχους, τα air condition.

Η κατάληψη ήταν μέσα στο πλαίσιο των καταλήψεων όλης της χώρας με κύρια θέματα την χρήση της μάσκας, το μοντέλο που ακολούθησε το σχολείο στην σχέση μάθημα – διάλειμμα κ.ά.

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης κάλεσε αντιπροσωπεία μαθητών προκειμένου να συζητήσουν για τα αιτήματά τους και να βρουν λύση. Συμφώνησαν να λήξουν την κατάληψη, να ικανοποιήσει ο Δήμος άμεσα όσα αιτήματα άπτονταν της αρμοδιότητάς του και ό,τι υλικές ζημιές υπήρχαν να αναλάμβανε ο Δήμος να τις αποκαταστήσει. Η συμφωνία την επόμενη ημέρα αποδείχτηκε άκυρη, καθώς στο σχολικό συμβούλιο που έγινε Παρασκευή 25/9, οι μαθητές της κατάληψης αρνήθηκαν την εκπροσώπησή τους από τα 4 άτομα που είχαν συζητήσει και συμφωνήσει με τον Δήμαρχο, έκριναν ότι η κατάληψη πρέπει να συνεχιστεί και όρισαν  μία νέα τριμελή επιτροπή.

Το Σαββατοκύριακο η κατάσταση σύμφωνα με τους γείτονες ξέφυγε σε συγχρωτισμό και ένταση μουσικής και οι μαρτυρίες όσων είδαν και άκουσαν έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Ο Δήμαρχος αντιλαμβανόμενος την επικινδυνότητα για τους ίδιους τους μαθητές, τις οικογένειές τους αλλά και τους καθηγητές κάλεσε την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Λυκειάρχη και εκπροσώπους καθηγητών, όπου δήλωσε κατηγορηματικά ότι εφόσον η συμφωνία ακυρώθηκε από τους ίδιους τους μαθητές δεν θα ισχύσει η αποκατάσταση των ζημιών από τον Δήμο.  Αυτό σημαίνει ότι οι οικογένειες των μαθητών που έχουν συνυπογράψει την κατάληψη θα αναλάβουν την οικονομική ευθύνη.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Βιδάλης ανέλαβε την ενημέρωση των γονέων και η κατάληψη το ίδιο βράδυ έλαβε τέλος! Τρίτη πρωί επισκέφτηκαν το σχολείο ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Δημήτρης Φωτιάδης και άμεσα κάλεσαν συνεργείο για την αποκατάσταση των ζημιών, καθαριστές για τον λεπτομερή καθαρισμό όλου του σχολείου, συνεργείο για την απολύμανση και προσέφεραν δωρεάν τεστ ελέγχου covid_19, σε όσους μαθητές επιθυμούσαν και πάντα με τη συναίνεση των γονέων τους.

Τα τεστ διενεργήθηκαν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 και συμμετείχαν 90 παιδιά. Τα αποτελέσματα αναμένονται την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου (δεν θα προλάβουμε να τα ανακοινώσουμε). Επίσης μέχρι σήμερα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου που κλείνει το φύλλο, το κόστος των ζημιών δεν έχει γίνει γνωστό.

Αν θέλετε ακολουθήστε μας, κοινοποιήστε ή κάνετε like:

Σχετικές δημοσιεύσεις